Főoldal / Cikkek / A szélen hiánya

A szélen hiánya

A szelénhiány azoknál jelentkezhet, akik helytelenül táplálkoznak, továbbá, akiknek felszívódási problémáik vannak. A szelénnek baktérium- és gombaölő, valamint a rákos sejteket megsemmisítő hatása van, ezért gyakran használják különféle készítményekben oxidációt gátló hatása miatt. Egyre több bizonyítékot találnak a daganatok kialakulását akadályozó hatásáról. A szervezet szelénhiánya leginkább a bor, haj és a köröm megbetegedésének; az immunrendszer gyengülésének; a csuklók gyulladásának; allergia, a fehérje-szintézis funkciójának csökkenése; a máj méregtelenítésének csökkenése; a szív és más izmok sorvadásos elváltozásának formájában jelentkezik. A szelénhiány kihathat a pajzsmirigy hormonjának szintézisére , a rosszindulatú daganatokra való fokozott hajlamra, a szürke hályog megjelenésére, az éles látás csökkenésére és a sérült szövetek regenerációjára is.

A KÉSZÍTMÉNY ÖSSZETÉTELÉNEK HATÁSA

Az élesztő tabletták szelén plusszal az élesztőhöz biológiailag kötött szelént tartalmaz, továbbá A- provitamint (béta-karotin), C- és E- vitaminokat. Megelőzik az A-, C- és az E- vitamin , valamint az esszenciális mikroelemek hiányát. A preparátumot úgy alakították ki, hogy könnyen felszívódhasson. A szelén mikroelem és az E- vitamin együttesen hatnak, megvédve az A-provitamin élőanyagát és más, a sejt anyagcseréjéhez szükséges, fontos tápanyagot a nem kívánt oxidációtól. A nemkívánatos anyagokat az E vitamin és a szelén leköti, így részt vesznek a szervezet méregtelenítésében és késleltetik a sejtek öregedését. Az A- provitamin (béta-karotin) és a C- vitamin fontosak a szervezet ellenálló-képességének növelésében.

A SZELÉN – elsődlegesen, mint redukciós szer vagy mint antioxidáns hat, miközben magához köti az oxigént és ezzel gátolja a zsírsavak oxidációs felbomlását. Ugyanakkor védi az E- és A- vitaminokat és segíti őket feladatuk elvégzésében.

Az ÉLESZTŐ – szinte nincs olyan anyag, amely vetekedhetne az élesztőenergia-gazdagságával. Mintegy 50 féle komponenst tartalmaz, amelyből 30 féle a vitamin ill. vitamin összetevő (mindenekelőtt a B- vitamincsaládból), valamint 12 féle a létfontosságú, esszenciális aminosav. Ehhez még hozzá kell adni az ásványi anyagokat és a nyomelemeket. Nincs megfelelőbb anyagpartnere a szelénnek mint az élesztő.

Az A- VITAMIN – legnagyobb hatással az emberi látásra van: gátolja a fényérzékenység, a farkasvakság és a színvakság kialakulását; továbbá a „szépség vitamin”-jaként hat: a bőrt bársonyossá és feszessé varázsolja, gátolja a hajhullást és a haj, valamint a körmök töredezését; fontos a sejtek növekedésében és megújulásában.

Az E- VITAMIN – mindenekelőtt véd az oxidációtól, amelyben a szelén segít neki. Az E vitamin biztosítja az oxigén helyes felszívódását és a sejtekben való felhasználását, védi az esszenciális zsírsavakat és az A- vitamint. Ellenáll minden mérgező folyamatnak, amelyek sejtjeinket támadják. Ezek mellett a „TERMÉKENYSÉG VITAMIN”-jának is nevezik, mert szorosan összefügg mindkét nem termékenységével.

A C- VITAMIN – mindenekelőtt erősíti a test ellen állóképességét. A sejtek anyagcseréjének és a redoxirendszernek az aktiválója.

About Bioteka

Ez is érdekelhet

Lendület a szívnek – Q10

A Q-symbio vizsgálat során szívelégtelenségben szenvedő betegek kezelését koenzim-Q10 terápiával egészítették ki. Náluk a kontroll …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.