Főoldal / A Q-10 nélkülözhetetlen feltétele a hosszú egészséges és minőségi életnek

A Q-10 nélkülözhetetlen feltétele a hosszú egészséges és minőségi életnek

A Q-10 koenzim kiegészíti a szervezet tartalékait, amelyek az évekkel csökkennek és különösen azokat, amelyek a szív-, az agy-, az immunrendszer működésével vannak kapcsolatban. Növeli továbbá a szervezet krónikus betegségekkel szembeni általános ellenálló-képességét.

A Q-10 koenzim a vitaminokhoz hasonló anyag. Jelen van minden sejtünkben. Felépítésében nagyon hasonló az E- vitaminhoz, de antioxidáns hatása nagyobb annál. Katalizátorként hat, amely gyorsítja és egyben irányítja is az egyes biokémiai folyamatokat. Elsődlegesen szabályozza a sejtek és ezzel az egész szervezet energiaellátását – a test őszenergiájának több, mint 95%-át állítja elő, ezért nélkülözhetetlen a hosszú, egészséges és minőségi élet alakításában. A 25-dik életév után a testben megfigyelhető a Q-10 koenzim csökkenése. Betegségek, stresszhelyzetek és nagy lelki vagy fizikai megerőltetésék is hozzájárulnak ehhez a veszteséghez. Hiányuk az energia egyensúlyának felborulásához és különféle funkcionális zavarokhoz vezet – a testi és szellemi erő elvesztése, általános gyengeség, alvási zavarok, növekvő étvágy, a szív gyengébb működése, ellenálló-képesség gyengülése, a nemi vágy elvesztése, az öregedés folyamatának felgyorsulása.

A Q-10 koenzim 25%-os veszteségénél jelentősen gyengül a szervezet, a 75%-os hiánynál az életünk veszélybe kerül. Megszokott táplálkozással lehetetlen a szervezet számára biztosítani a szükséges mennyiségű Q-10 koenzimet(ennek az anyagnak a természetes forrása – makréla, lazac,szardínia, marhaszív és máj), ezért szükséges a pótlólagos szedése. A Dr.Förster Q-10kapszulák készítménnyel a szükséges napi mennyiséget bevisszük a szervezetünkbe.

Számos kutatás bizonyította, hogy a Q10 koenzim jótékony hatással van a szívbetegségeknél, magas vérnyomásnál, valamint a Parkinson- és Alzheimer kórnál is. Összetételének köszönhetően erőteljes anyag a szív támogatására és az energia megújítására. Alkalmazzuk fáradtság, sportolás és a szív munkájának gyengülése esetén – az egész szervezet vitalitásának érdekében.

A Q-10 koenzim javallott napi adagja felnőttek számára 30 mg, noha bizonyos esetekben a szervezet egészségi állapota ennél nagyobb mennyiséget is igényelne. Ilyenkor feltétlenül konzultáljunk a kezelő orvosunkkal. A Q-10 koenzim természetes kötés és jelen van az összes testsejtben és ezért még ubiquitusnak (= mindenhol jelen levő) is nevezik. Irányítja a biokémiai folyamatokat és óvja a testet a szabad gyökök káros hatásától. Megállapították, hogy a sejtek Q-10 koenzim tartalma az évek előrehaladtával csökken. A stressz, a helytelen táplálkozás és betegségek szintén hatnak a Q-10 koenzim koncentrációjára. Kiegészítő mennyiségre van szükség a krónikus fáradtságnál, kimerültségnél és sportolás esetén.

A Dr.Förster készítmény 10 mg Q-10 koenzimet tartalmaz kapszulánként. A napi szükséglet kielégítése érdekében – javallott 3 db kapszulát szedni naponta (egyenletes időközökben) evés közben, kevés folyadékkal. Már szedésének 10. napja után jobban és erősebbnek érezzük magunkat. Az eredmények kiválók: 3 havi rendszeres szedés után a biológiai egyensúly megállapodik. A Dr. Förster Q10 kapszulák lehetővé teszik az életerő magas szintjének a megtartását – így szabadon nevezhetjük a fiatalság csodaszerének.

Különösen JAVALLOTT AZ IDŐSEBB KOROSZTÁLYNAK az általános állapot javítására –FIATALÍT ÉS FRISSÍT, mert aktívan serkenti a sejtenergiát.